25 Temmuz 2013 Perşembe

SHISEIDO Expert Sun Agıng Protection Cream Plus SPF 50+ / Dermoskin Face Protection SPF 50+ Yorumları




  Güneşin cildimize etkisi, çocukluğumdan itibaren dikkatimi  çekmiştir. Şöyleki, çocukluğumdan beri incelediğim anneannem ve dedem üzerinden söyleyebilirim ki: Rahmetli dedem her zaman gömlek giyerdi. Atletle gezdiği zaman gerdan- kol- yüzü arasındaki fark dikkatimi çekerdi. Yüzü gerçek yaşı 70' i gösterirken, vücudu bildiğiniz genç, max. 40' larında biri gibi diri duruyordu.  Bu şaşırtıcı fark küçüklüğümden beynime kazındığı için, güneş kremine çok dikkat eder, aşırı güneşli günlerde Çinliler gibi şemsiye bile taşırım (inanın şapkanın yetersiz kaldığı yerlerde /Urfa gibi/ var).  

Tamam kemiklerimize D vitamini gerek ama, cildimize de krem gerek. Yaşlanma, cilt kanseri...  
    Ürünün yağlı bir yapısı yok. Kıvamı en azından denediğiniz, herhangi bir  yağsız güneş kremiyle aynı. Açıklamasında mükemmel koruma, "Cilt kuruluğu & sertliğini engeller." diyor ama, her cilt tipi için geçerli değil, özelliklede hassas ve kuru ciltlerde kuruma pullanma yapabilir.Bu ürünü aşırı hassas-kuru  bir cilde sahip olan annem için almıştım, ancak cildini kurutup, pullanmaya neden oldu.Yağlı bir cilde sahip olan ablamda da pullanma olsada ben çok etkilenmedim. Özellikle suya karşı gerçekten çok dayanıklı olduğunu tespit ettikten sonra denize giderken yanımdan ayırmayacağım bir ürün. Başta bende de pullanma yaptı ama, zaten denizde kullanılacak bir ürün.











Sebamedin güneş kremiyse çok yağlı.Özellikle sivilce sorunu olanlar kaçınmalı. VİCHY fena değil,şimdilik idare ediyor.Ayrıca günlük kullanım için iyi. Ancak cilt yapısı en kaliteli kremleri bile reddeden annemin cildi Dermoskin 50+ güneş kreminden çok memnun. Üstelik bu marka Türk malı:) Yalnız dikkat, Türk malı olsa da yağlı ciltler için uygun değil. Biraz yağlı bir yapısı var.  Bu arada açıkta kalan ve hemen yıpranan hassas bir diğer noktada elimiz.Güneş koruma kreminizi elinize de uygulamayı unutmayın ;).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder